Diakonia

Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. (Room. 12:15) 

Diakonian lähtökohtana ovat Jeesuksen esimerkki ja hänen opetuksensa. Jeesus osoitti, että jokainen ihminen on lähimmäisemme riippumatta erottavista tekijöistä.

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Sen tehtävänä on etsiä, lievittää ja poistaa ihmisten hätää ja kärsimystä; ts. tukien ja rinnalla kulkien autetaan selviytymään vaikeuksienkin keskellä.

Vastaanotto

Diakonian vastaanotto on ihmisten kohtaamista erilaisissa elämäntilanteissa. Voit tulla vastaanotolle, jos tarvitset hengellistä, henkistä tai aineellista apua. Tukea annetaan kuunnellen, keskustellen ja kartoittaen asiakkaan elämäntilannetta ja tarvittaessa ohjataan muun avun piiriin. Myös henkilökohtainen sielunhoitokeskustelu on mahdollista. Diakoniatyö pyrkii resurssien puitteissa auttamaan myös taloudellisesti sekä aineellisesti tilapäisesti apua tarvitsevia esim. kesäkassi ja joulukassi keräys.

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle varataan aika etukäteen:
Hanna Forsman 050 5943 226
Virpi Rinne 050 5943 225
Anna Sainpalo 050 5943 228

Diakoniatoimisto sijaitsee osoitteessa Jaakkolantie 2 (kirkkoherranvirasto).

Ruokapankki MANNATUPA

Ruokapankki MANNATUPA avaa ovensa ma 8.8. uusissa tiloissa osoitteessa Virastotie 7 eli S-marketin kulmilla. Samoissa tiloissa toimivat myös Muuramen Yrittäjät ja Innola. Mannatuvan ruokajakelu on maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10.00-11.15.

Kauppojen ylijäämäruokaa ja EU-ruokaa sekä aamukahvit kaikille tarvitseville muuramelaisille. Vuoronumerot jaetaan klo 10 summittaisessa järjestyksessä. Tämän jälkeen tulevat saavat järjestyksessä seuraavat vuoronumerot. Paikalle voi siis saapua myöhemminkin kuin klo 10. Omaa vuoroaan odotellessa voi jutella muiden ruuanhakijoiden tai Mannatuvan työntekijöiden kanssa ja juoda kahvia. Jokainen tarvitseva saa hakea ruokakassin yhden kerran viikossa valitsemanaan päivänä. Tulotietoja ei kysytä; vain nimi ja osoite. Lisätietoja antaa ruokapankkivastaava/diakoni Virpi Rinne.

Huom. Jos haluat Mannatuvan jakelusta ylijääneitä maitotuotteita ja leipää niin sitä voi tiedustella myös Virpiltä.

Ryhmätoiminta

Keskeinen osa seurakunnan diakoniatyötä ovat säännöllisesti kokoontuvat ryhmät. Niissä tarjotaan seurakuntalaisille mahdollisuus yhdessäoloon ja vertaistukea.

Lähimmäisen kammarit Nuorisoseurantalolla ja Kukkaniemessä.

Aikuisten kehitysvammaisten kerho(KEVA)

Omaishoitajapiiri

Sururyhmä

Ikinuorten ilopiiri

Käsityöillat Rajalan kerhotilassa lähetyksen hyväksi ja Kinkomaan koululla Naistenpankin hyväksi

Ryhmistä saat tietoa Muuramelainen lehdestä sekä diakoniatyön kausiesitteestä.

Jumalanpalveluselämää laitoksissa kevät 2017

Seurakunnan työntekijät ja seurakuntalaisten ryhmät vierailevat säännöllisesti laitoksissa, palvelutaloissa ja muissa asumispalveluyksiköissä pitämässä hartauksia, joissa on toisinaan mahdollisuus ehtoollisen viettoon.

Koskikodin hartaudet  joka toinen tiistai klo 13. Kahvit klo 13.30.

Muiden laitosten hartauksista saat tietoa kunkin laitoksen henkilökunnalta sekä infotauluilta.

Kansainvälinen diakonia

Yhteisvastuu on koko kirkon yhteinen keräys vähäosaisten hyväksi. Keräyksen tärkeä tehtävä on tuoda esille hätä, joka muuten saattaa olla näkymättömissä. Keräysvaroilla tuetaan yhteisöjen vähäosaisimpia Suomessa ja ulkomailla.

Diakonian yhteystiedot

Hanna Forsman Diakonissa 050 594 3226 hanna.forsman@evl.fi
Virpi Rinne Diakoni 050 594 3225 virpi.rinne@evl.fi
Anna Sainpalo Diakoni-lähetyssihteeri 050 5943228 anna.sainpalo@evl.fi
Anna Maria Siljander kappalainen 050 594 3238 ansku.siljander@evl.fi

Vuosi 2017 on reformaation merkkivuosi

Kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät tekevät pyydettäessä kotikäyntejä, jos ihmisellä ei ole edellytystä osallistua seurakunnan toimintaan. Pyydettäessä myös diakoniapappi voi tulla antamaan ehtoollisen kotona. Seurakunnan työntekijä tulee kotikäynnille 90-vuotispäivänä sekä yli 90-vuotta täyttävien luo.

Syntymäpäiväjuhlat

Joka kevät ja syksy Muuramen seurakunta kutsuu 70-, 75-, 80- ja 85- vuotta täyttävät seurakuntalaiset yhteiseen juhlaan Seurakuntakodille. Kevään juhlaan kutsun saavat he, jotka täyttävät vuosia 1.1.-30.6. välisenä aikana ja syksyn juhlaan he, jotka täyttävät vuosia 1.7.-31.12. välisenä aikana. Kutsu koskee myös puolisoa/avustajaa.

Virkistyspäivä

Eläkeläisten virkistyspäivä on avointen ovien tilaisuus, jossa seurakuntalaisilla on mahdollisuus viettää aikaa yhdessä ja vaihtaa kuulumisia. Virkistyspäivässä käy vierailijoita kertomassa ajankohtaisia asioita. Päivään sisältyy maksullinen ruokailu 6 € ja tarvittaessa niihin järjestetään maksullinen kuljetus 3.30 €/suunta. Kuljetus on tilattava etukäteen kunnan infosta. Eläkeläisten virkistyspäivät ovat seurakuntakodilla (os. Sanantie 5) keskiviikkoisin kerran kuukaudessa. Virkistyspäivä toteutetaan yhteistyössä Muuramen kunnan kanssa.

Vapaaehtoistehtäviä

Haluaisitko antaa aikaasi ja osaamistasi toiselle seurakuntalaiselle?

Seurakunta on yhteisö, jossa kaikki sen jäsenet on kutsutut kristillisen rakkauden pohjalta tukemaan toinen toisiaan erilaisissa elämän vaiheissa. Tule mukaan vapaaehtoisten rinkiin, joita työntekijät tukevat, ohjaavat ja kannustavat tehtävissään. Tehtävät voi valita omien kykyjen ja halujensa mukaisesti. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin!

Voisit vaikka ryhtyä:

  • ystäväksi, juttukaveriksi seuraa kaipaavalle
  • apukädeksi erilaisissa avustustehtävissä diakoniatyön ryhmissä
  • yhteislaulujen säestäjäksi
  • jumalanpalveluksen rakentajaksi erilaisissa tehtävissä

 

Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi,
Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla.
(Room. 12:1)

Haluaisitko auttaa taloudellisesti

Diakoniatyön saamat lahjoitukset jaetaan vähävaraisille muuramelaisille osana diakonian taloudellista avustamistyötä. Diakoniatyö ottaa vastaan mielellään: kuivaruokaa ja säilykkeitä, pesuaineita ja tarvikkeita sekä hygieniatuotteita.

Lahjoitettavat tavarat voi tuoda kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikana ma-to klo 9-12 tai seurakunnan tilaisuuksiin.


Vaihtoehtoisesti voit lahjoittaa rahaa seurakunnan tilille FI51 5089 5320 0089 33 (viestikentään: diakoniatyö)


Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Kiitos tuestasi!

Diakonian tulevia tapahtumia

Pe 23.2. klo 10:00 Ruokajakelu - Mannatupa Ruokajakelu Mannatuvalla os. Virastotie 2 (Pitsapuodin vieressä) klo 10-11. Klo 10 päivän sana jonka jälkeen jaetaan vuoronumerot satunnaisessa järjestyksessä paikalle saapuneiden kesken. Sen jälkeen tulevat saavat loput numerot järjestyksessä. Tarjolla ilmaista kahvia. Jokainen joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua on tervetullut. Ruokaa saa yhden kerran viikossa. Ensimmäisen kuukauden sisällä tulee käydä keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa omasta elämäntilanteesta. Diakoniatyöntekijät päivystävät usein Mannatuvalla. Yhteystiedot: Ruokapankkivastaava/diakoniatyöntekijä Hanna Forsman p. 050 5943226. Mannatupa ry:n puheenjohtaja Tarmo Mäyränen p. 050 5709455., Muu tila

Ma 26.2. klo 10:00 Ruokajakelu - Mannatupa Ruokajakelu Mannatuvalla os. Virastotie 2 (Pitsapuodin vieressä) klo 10-11. Klo 10 päivän sana jonka jälkeen jaetaan vuoronumerot satunnaisessa järjestyksessä paikalle saapuneiden kesken. Sen jälkeen tulevat saavat loput numerot järjestyksessä. Tarjolla ilmaista kahvia. Jokainen joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua on tervetullut. Ruokaa saa yhden kerran viikossa. Ensimmäisen kuukauden sisällä tulee käydä keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa omasta elämäntilanteesta. Diakoniatyöntekijät päivystävät usein Mannatuvalla. Yhteystiedot: Ruokapankkivastaava/diakoniatyöntekijä Hanna Forsman p. 050 5943226. Mannatupa ry:n puheenjohtaja Tarmo Mäyränen p. 050 5709455., Muu tila

Ke 28.2. klo 10:00 Ruokajakelu - Mannatupa Ruokajakelu Mannatuvalla os. Virastotie 2 (Pitsapuodin vieressä) klo 10-11. Klo 10 päivän sana jonka jälkeen jaetaan vuoronumerot satunnaisessa järjestyksessä paikalle saapuneiden kesken. Sen jälkeen tulevat saavat loput numerot järjestyksessä. Tarjolla ilmaista kahvia. Jokainen joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua on tervetullut. Ruokaa saa yhden kerran viikossa. Ensimmäisen kuukauden sisällä tulee käydä keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa omasta elämäntilanteesta. Diakoniatyöntekijät päivystävät usein Mannatuvalla. Yhteystiedot: Ruokapankkivastaava/diakoniatyöntekijä Hanna Forsman p. 050 5943226. Mannatupa ry:n puheenjohtaja Tarmo Mäyränen p. 050 5709455., Muu tila

Pe 2.3. klo 10:00 Ruokajakelu - Mannatupa Ruokajakelu Mannatuvalla os. Virastotie 2 (Pitsapuodin vieressä) klo 10-11. Klo 10 päivän sana jonka jälkeen jaetaan vuoronumerot satunnaisessa järjestyksessä paikalle saapuneiden kesken. Sen jälkeen tulevat saavat loput numerot järjestyksessä. Tarjolla ilmaista kahvia. Jokainen joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua on tervetullut. Ruokaa saa yhden kerran viikossa. Ensimmäisen kuukauden sisällä tulee käydä keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa omasta elämäntilanteesta. Diakoniatyöntekijät päivystävät usein Mannatuvalla. Yhteystiedot: Ruokapankkivastaava/diakoniatyöntekijä Hanna Forsman p. 050 5943226. Mannatupa ry:n puheenjohtaja Tarmo Mäyränen p. 050 5709455., Muu tila

Ma 5.3. klo 10:00 Ruokajakelu - Mannatupa Ruokajakelu Mannatuvalla os. Virastotie 2 (Pitsapuodin vieressä) klo 10-11. Klo 10 päivän sana jonka jälkeen jaetaan vuoronumerot satunnaisessa järjestyksessä paikalle saapuneiden kesken. Sen jälkeen tulevat saavat loput numerot järjestyksessä. Tarjolla ilmaista kahvia. Jokainen joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua on tervetullut. Ruokaa saa yhden kerran viikossa. Ensimmäisen kuukauden sisällä tulee käydä keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa omasta elämäntilanteesta. Diakoniatyöntekijät päivystävät usein Mannatuvalla. Yhteystiedot: Ruokapankkivastaava/diakoniatyöntekijä Hanna Forsman p. 050 5943226. Mannatupa ry:n puheenjohtaja Tarmo Mäyränen p. 050 5709455., Muu tila

Ti 6.3. klo 11:00 Vihtalahden lähimmäisen kammari Vihtalahden lähimmäisen kammari Kukkaniemessä klo 11-13. Ruoka ja kahvit, vapaaehtoinen maksu. Forsman, Muu tila

Ke 7.3. klo 10:00 Ruokajakelu - Mannatupa Ruokajakelu Mannatuvalla os. Virastotie 2 (Pitsapuodin vieressä) klo 10-11. Klo 10 päivän sana jonka jälkeen jaetaan vuoronumerot satunnaisessa järjestyksessä paikalle saapuneiden kesken. Sen jälkeen tulevat saavat loput numerot järjestyksessä. Tarjolla ilmaista kahvia. Jokainen joka kokee tarvitsevansa ruoka-apua on tervetullut. Ruokaa saa yhden kerran viikossa. Ensimmäisen kuukauden sisällä tulee käydä keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa omasta elämäntilanteesta. Diakoniatyöntekijät päivystävät usein Mannatuvalla. Yhteystiedot: Ruokapankkivastaava/diakoniatyöntekijä Hanna Forsman p. 050 5943226. Mannatupa ry:n puheenjohtaja Tarmo Mäyränen p. 050 5709455., Muu tila

Ke 7.3. klo 12:00 Päihteetön päivä Päihteetön päivä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille Mehtolan saunalla. Hartaus, ruokaa ja kahvit. Ilmainen taksikuljetus lähtee Teollisuustien Kettulasta klo 11.30, Kenttätien Kettulasta klo 11.35 ja R-kioskilta klo 11.40. Paluukuljetus klo 14 Mehtolasta. Lisätiedot Hanna Forsmanilta p. 050 5943 226., Srk-koti keittiö